Svenska Schäferhundklubben

Draghundssektionen

Är du intresserad av att hålla på med draghundssport? Kul, för i SK Habo är vi flera stycken som gillar det. Och det är en perfekt sport för både hundföraren samt hundarna, massor av motion som vi alla mår bra av.

Draghundssporten är något som går att utöva året runt, både på snö och barmark. Och det går bra att springa, cykla, köra med kickspark eller kickbike. Har ni inte utrustningen som behövs så är det flera av oss som har möjligheten att låna ut lite olika utrustningar om ni vill pröva på hur kul man kan ha med sin hund när man motionerar.

Vi tränar på flera ställen, bland annat vid OK Gränsen, Axamo, Hallby och Hökensås.

Träningsansvarig Millan Edman. Är ni intresserade av att vara med vid våra träningstillfällen så får ni kontakta Millan Edman.

070 - 288 71 80

Skånedraget Vårversionen 2014

5st från SK Habo åkte ner till Hässleholm för att representera Svenska Schäferhundklubben samt SK Habo. Skånedraget var Nordens tredje största draghundstävling om man ser till antalet anmälda tävlanden, endast SM och NM är större. Det var en 2-dagarstävling där tiderna från båda dagarna slogs ihop. Och vi kan nu stolt tala om att vi presterade riktigt fina resultat.

1 Roller Youth A - 8.2km

Millan Edman - Guld

1 Bike Woman B - 8.2km

Nicole Carlsson - Silver

1 Roller B - 8.2km

Dennis Möllergren - Silver

Canicross Woman Veteran B - 5.8km

Lottie Edman - Silver

Stafett (Canicross - 1 Roller - 1 Bike) - 5.7km

Nicole Carlsson, Cecilia Möllergren & Lottie Edman - 7:e plats

Bildspel

Skånedraget Vårversionen 2014